هفته جهانی شیر مادر (۹-۱۶ مرداد ۹۶ ) گرامی باد

هفته ترويج تغذيه با شير مادر: ۹-۱۶مردادماه

شعار امسال هفته جهاني شير مادر: حمايت همه جانبه از مادران «با هوش و قوي با شير مادر»

به منظور دستيابي به هدف فوق، بايستي حمايت از مادران را به صورت فعالانه و با تعامل با ساير گروه ها پيگيري نموده و برنامه ريزي براي ارتقاء اين فعاليت را مورد بحث قرار داد. لذا آگاهي دادن به جامعه در مورد تاثيرات شير مادر در افزايش هوش شيرخواران ضروري به نظر مي رسد. باتوجه به اهميت اين گونه فعاليت ها انتظار مي رود اين گونه هماهنگي ها در دستور برنامه قرار گرفته و راهكارها و اقدامات مناسب در راستاي برنامه حمايت از مادران برنامه ريزي و اجرا شود.

تحقيقات ثابت كرده كه هوش كودكاني كه از شير مادر تغذيه كرده اند، ۸ الي ۱۳ درصد بيشتر از هوش كودكاني است كه از شير خشك تغذيه شده اند. كودكاني كه از شير مادر تغذيه مي كنند كمتر به بيماري هاي عفوني دچار مي شوند اما كودكاني كه از شير خشك تغذيه كرده اند بيشتر در معرض عفونت قرار گرفته و شدت بيماري آن ها نيز بيشتر است. همچنين در شير مادر مواد دفاعي قوي وجود دارد كه در هيچ شير خشكي كه تاكنون در دنيا توليد شده، چنين ماده دفاعي وجود ندارد. ارتباط عاطفي كودكاني كه از شير مادر تغذيه كرده اند با خانواده بهتر از كودكاني است كه شير خشك مصرف كرده اند. مصرف شير خشك نوزادان، درد دل و كوليك را تشديد مي كند. "كوليك " به معناي اسپاسم يا گرفتگي دردناك عضلات است اما علت گريه نوزادان دردي است كه در ناحيه روده يا شكم كودك احساس مي شود. هر چند روده نوزادان مبتلا به كوليك سالم به نظر مي رسد. كوليك گريه غيرقابل كنترل و مداوم نوزاد است كه ظاهراً سالم است و خيلي خوب هم تغذيه مي شود. كوليك به رويدادي اشاره دارد كه با گريه هاي مكرر و معمولاً روزانه همراه است و ظاهراً با درد شكمي ارتباط دارد. اين حمله معمولاً ناگهاني آغاز مي شود و اغلب پس از شير خوردن رخ مي دهد و گريه كودك, بلند و مداوم است. در چنين شرايطي شكم كودك گاهي اوقات ورم كرده و برآمده مي شود، پاها به نوبت خم و كشيده مي شوند، پاهاي كودك اغلب سرد و دست ها گره شده است. والدين بايد از خوراندن شير خشك به كودكاني كه دچار كوليك هستند جلوگيري كرد. شيردهي در مادران شاغل نيز نيازمند توجه خاص و حمايت خانواده و جامعه مي باشد. اين حمايت بايد به نحوي تمام زنان از جمله شاغلين در جوامع روستايي را نيز شامل گردد. گرچه كار زنان در جوامع روستايي به دليل ساعات كار قابل انعطاف در خانه و اطراف خانه، با تمام جنبه هاي مراقبت كودك از جمله شيردهي سازگارتر است اما اگر تسهيلاتي در محل كار زنان شهري فراهم شود، شيردهي آنان نيز با كارشان مغايرتي نخواهد داشت.

فلاورجان  بلوار طالقانی - شبکه بهداشت و درمان فلاورجان - تلفن   ۵-۷۴۲۱۱۰۱